Старт роботи сучасного телемедичного центру Одеськой області

1 квітня 2019 року була почата робота нового Одеського Обласного Центру Телемедицини на базі Одеської Обласної Клінічної Лікарні. Після масштабних ремонтних робіт та перебудови приміщень співробітники телемедичного центру почали активну роботу за впровадженням телемедицини у Одеській області.

Першоочередна задача телемедичного центру – об’єднання усіх видів медичної допомоги, фельдшерів, сімейних лікарів у районах, ЦРЛ і обласних центрах Одеської області за допомогою телемедичної мережі, що дає змогу швидко та ефективно надавати медичну допомогу пацієнтам на відстані.

Раніше усі фельдшера районів Одеської області отримали мобільно-діагностичні комплекси для телемедицини. Ці набори укомплектовані планшетами, за допомогою яких йде миттєвий обмін інформацією між лікарями та телемедичні консультації в режимі он-лайн, а також необхідним обладнанням для виконання експрес-досліджень на місці: стетоскопи, спірографи, пульсоксиметри, зняття ЕКГ тощо. Обладнання приєднується до спеціального планшету, отримані дані обробляються спеціальною програмою, що встановлена на планшеті. Усі ці оброблені дані додаються до електронної карти пацієнта, з якою працює сімейний лікар. І вже сімейний лікар, маючи усі дані обстеження пацієнта у електронному виді, вирішує необхідність проведення он-лайн консультації з вузьким спеціалістом з ЦРЛ або обласної лкарні.

Також для цієї мети була створена спеціальна он-лайн програма для ведення електронної карти пацієнта у окремому власному он-лайн кабінеті сімейного лікаря та проведення консультацій у телемедичній мережі.

Система телемедицини вперше започаткувала Одеська область на базі ООКЛ.

Про автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Вам також можуть сподобатися ці