Старт роботи екстреної медичної допомоги з участю телемедичних технологій в Одеській області

30 листопада 2018 пройшла міжрайонна науково-практична конференція з травматології-ортопеді

У приміщенні конферензала Одеської обласної клінічної лікарні 30 листопада 2018 пройшла міжрайонна науково-практична конференція з травматології-ортопедії.

Організаторами заходу виступили: обласна асоціація ортопедів-травматологів, компані Sandoz і Evromedex.

Проведення конференції має колосальну значимість, адже це можливість спілкування з колегами, розповідь про перших наукових кроків, обмін досвідом, спільний відпочинок в південній столиці – все це, безперечно, допомагає в навчанні, науковій роботі, у визначенні подальшого шляху і залишається в пам’яті про студентські роках назавжди.

З кожним роком конференція набуває дедалі більшого і більшого розвитку, появлется більше учасників, підвищується рівень доповідей.

Відкрив конференцію своїм вступним словом керівник центру ендопротезування суглобів, завідувач відділенням травматології Одеської обласної клінічної лікарні, проф., Д. Мед н. Поливода Олександр Миколайович.

Після вступної промови Олександр Миколайович плавно перейшов до доповіді на тему «Помилки та ускладнення на етапах лікування хворих»

Також в конференції взяла участь керівник відділу ДУ «Інститут геронтології АМН України» Григор’єва Наталія Вікторівна, з доповіддю на тему «Особливості лікування переломів у хворих похилого та старечого віку».

Зі своїми доповідями виступили:

– Чабаненко Д.С. (Лікар-хірург відділення травматології та ортопедії Одеської обласної клінічної лікарні) презентація на тему «Політравма».

Обговорювалися актуальні питання первинного та ревізійного ендопротезування, в тому числі з використанням таких інноваційних технологій, як імпакціонная кісткова пластики і 3Д-технологія.

— Сілкін С.А. (лікар-хірург відділення травматології та ортопедії Одеської обласної клінічної лікарні) – Лікування хворих із онкологічною патологією опорно-рухового апарату.

Фахівці також розглянули питання тактики діагностики та лікування перипротезної інфекції та інших ускладнень ендопротезування великих суглобів, організаційні питання маршрутизації та тактики ведення пацієнтів після ендопротезування.

— Щербіна І.Є. – Локальні протоколи надання допомоги травматологічним хворим

Відбулися активні дискусії. Загалом захід отримав непідробний інтерес та високу оцінку з боку професійної спільноти.

— Скрипка О.Ф. – Сучасні принципи лікування травми хребта

Наразі лікарі травматологи Одеської обласної клінічної лікарні практично все виконують самостійно, багато в чому завдяки адміністрації лікарні.

Але головне — не показники, якими можна відзвітувати, а та команда професіоналів, яка склалася у травматологічному центрі, де працюють високопрофесійні фахівці та майстри своєї справи. У своїй роботі одеські травматологи використовують новітні методики та технології лікування та спираються на досвід найкращих фахівців у цій галузі.

Дякую за увагу! Статтю підготував доктор медичних наук, професор Полівод Олександр Миколайович.

Адміністрація.

Про автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Вам також можуть сподобатися ці