Перша он-лайн консультація на базі телемедичного центру ООКЛ

28 лютого 2019 року була здійснена перша он-лайн консультація у новому сучасному телемедичному центрі на базі Одеської Обласної Клінічної Лікарні.

Ця подія є започаткуванням нового етапу розвитку вітчизняної медицини, ща дасть змогу надавати швидку та ефективну допомогу на відстані, а також об’єднати різні рівні медичної допомоги у Одеській області.

Усі фельдшера районів Одеської області отримали мобільно-діагностичні комплекси для телемедицини.

Набори укомплектовані планшетами, за допомогою яких йде миттєвий обмін інформацією між лікарями та телемедичні консультації в режимі он-лайн.

Раніше 50 таких компактних медичних валізок з необхідним оснащенням були передані до Болградського та Окнянського райони. У кожному є сучасний електрокардіограф, апарат для визначення рівня глюкози і холестерину, тонометр, автоматичний термометр, а також портативний спірометр, стетоскоп, пульсоксиметр і відеокамера.

Систему телемедицини Одеська область запустила першою в країні. Тепер фельдшер на місці отримав можливість, обстежуючи пацієнта, оперативно передавати інформацію сімейного лікаря. Той при необхідності запрошувати консультацію лікаря-спеціаліста з центральної районної або обласної лікарні, отримуючи її через 10 – 15 хвилин.

До постановки діагнозу і призначення лікування можна також підключати медиків обласної лікарні.

Адміністрація.

Про автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Вам також можуть сподобатися ці