КНП «ООКЛ» ООР» приєднується до проєкту «Академія орфанних захворювань»

Київ, 28 травня 2024 року. КНП «Одеська обласна клінічна лікарня» стала партнером проєкту «Академія орфанних захворювань», ініційованого фармацевтичною компанією Санофі та спрямованого на ранню діагностику рідкісних захворювань і підвищення освітнього рівня медичних працівників.
Виконуючий обов’язки медичного директора КНП «ООКЛ»ООР» Гринчук Ігор Іванович та керівниця департаменту спеціалізованої допомоги Санофі в Україні Олена Бушміна урочисто підписали меморандум про відповідне партнерство.
У рамках співпраці фахівці установи отримають доступ до європейських діагностичних потужностей на чотири рідкісні спадкові захворювання – хвороби Фабрі, Помпе, Гоше та мукополісахаридоз 1 типу.
Ці тести будуть проводитися у лабораторіях-партнерах Санофі, зокрема у Відні, при цьому компанія покриватиме усі логістичні та діагностичні витрати.
Важливою складовою цього партнерства є реалізація освітньої програми для медиків. Вона включатиме навчальні модулі на платформі «УкрМедІнфо», спрямовані на підвищення обізнаності сімейних лікарів та інших вузьких спеціалістів щодо загальної проблематики рідкісних захворювань, а також поглиблені знання щодо діагностики та лікування пацієнтів із хворобою Фабрі. Додатково планується проведення навчальних семінарів та практичних майстеркласів для лікарів Інституту, що сприятиме поглибленню їх знань у напрямі діагностики рідкісних захворювань.
Гринчук Ігор Іванович, тимчасово виконуючий обов’язки медичного директора: «Ми дуже раді приєднатися до проєкту «Академія орфанних захворювань», який є надзвичайно важливим для нашої установи. Завдяки цій співпраці наші лікарі зможуть отримати доступ до найсучасніших діагностичних технологій та методів, що сприятиме ранньому виявленню рідкісних захворювань. Це дозволить нам значно підвищити якість медичних послуг та покращити здоров’я і життя наших пацієнтів. Ми віримо, що спільні зусилля з компанією Санофі приведуть до значних досягнень у галузі рідкісних захворювань і створять нові можливості для навчання та розвитку наших медичних працівників».
Олена Бушміна, керівниця департаменту спеціалізованої допомоги Санофі в Україні: «Наша місія в Санофі – пошук інноваційних рішень для лікування особливих пацієнтів, які стикаються з викликами в такий не простий час, наша мета – покращення якості їхнього життя. Співпраця з провідними фахівцями Одеської обласної клінічної лікарні в рамках проєкту “Академія орфанних захворювань” сприятиме спрощенню та розширенню діагностичних можливостей рідких захворювань. Адже своєчасний доступ до діагностики та лікування може врятувати безліч життів, а в Санофі ми готові надати підтримку, спрямовану на підвищення обізнаності лікарської спільноти, та, звичайно, максимально скоротити шлях пацієнта до діагнозу.»

Про автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Вам також можуть сподобатися ці