Медичної допомоги методом трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів в КНП «ООКЛ» ООР»

На поточну дату в Одеській області 1057 пацієнтів з хронічною нирковою недостатністю ( з ІІІ по V стадії), з них  V стадії 505 осіб, занесено до реєстру рецепієнтів – 43 особи, на гемодіалізі знаходиться понад 500 пацієнтів, не перитонеальному діалізі – 118 осіб.

Тому в рамках пілотного проекту Міністерства охороні здоров’я з розвитку трансплантації в Україні, КНП «Одеська обласна клінічна лікарня» ООР» за власні кошти закупила необхідне обладнання для системи трансплантації органів від неродинних донорів та донорів-трупів, а саме:

  • – газоаналізатор крові,
  • – LaBScan 100 система для HLA-типування,
  • – проточний цитометр з акустичним фокусованням,
  • – стерилізатор,
  • – систему для проведення ПЛР у реальному часі,
  • – систему автоматичного виділення нуклеїнових кислот,
  • – інвертований мікроскоп,
  • – комплект обладнання для проведення досліджень методом ІФА,
  • – морозильник з ультра низькою температурою

Укладання договору з МОЗ

На сьогодні КНП «ООКЛ» ООР» уклала договір з Міністерством охорони здоров’я щодо фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів. Для виконання умов договору було підготовлено штат необхідних спеціалістів, забезпечено матеріально-технічну базу та систематизовано злагоджену роботу структур організації як родинного так і трупного донорства.

Також, на базі лабораторного відділення лікарні створено умови для дослідження на індивідуальну гістосумісність донор-реципієнт (прямий крос-матч), налагоджено проведення HLA типування від живого і трупного донора, серологічне типування по HLA-антигенів І класу, визначення концентрації імуносупресорів, молекулярно-генетичне типування методом ріал -тайм для неспорідненій трупної трансплантації, а також моніторингу антитіл до і після трансплантації.

Вже 05.04.2021 року було проведено трансплантацію нирки від родинного донору та на 12.04.2021 заплановано проведення ще одніє трансплантації.

Наразі здійснюється генерування індивідуальних ідентифікаторів для включення до реєстру трансплант-координаторів (ЄДІСТ).

Додаток

Переглянути додаток: Договір про медичне обслуговування населення з надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги методом трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів

Адміністрація.

Про автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Вам також можуть сподобатися ці